Volodymyr Zelenski i-a mulțumit liderului SUA pentru că și-a confirmat disponibilitatea de a sprijini Ucraina atâta timp, cât este necesar

12 12 2022 F 4

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a avut o convorbire telefonică cu Președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden.  Șeful statului și-a exprimat recunoștința omologului său american pentru următorul pachet de ajutor pentru apărare anunțat vinerea trecută, precum și pentru sprijinul consecvent a suveranităţii și integrităţii teritoriale a Ucrainei, pentru calitatea de lider în consolidarea eforturilor internaționale de contracarare a agresiunii ruse, informează  site-ul Președintelui ucrainean. Volodymyr Zelenski a subliniat că Ucraina se străduiește să obțină pacea și a remarcat importanța consolidării eforturilor internaționale pentru atingerea acestui obiectiv. Tocmai din acest motiv, în cadrul summit-ului G20, Președintele Ucrainei a prezentat o formulă de pace, care include zece pași de importanță critică, a căror implementare va face posibilă încheierea războiului. Președintele Ucrainei a conturat viziunea părții ucrainene cu privire la continuarea lucrărilor în această direcție importantă și a inițiat convocarea Summit-ului pentru pace globală. Volodymyr Zelenski și-a exprimat recunoștința pentru apărarea și asistența financiară fără precedent pe care SUA o oferă Ucrainei. SUA contribuie  nu numai la succesul pe câmpul de luptă, dar susține și stabilitatea economiei ucrainene.

Șeful statului a informat despre consecințele terorii rachetelor rusești, în urma căreia aproximativ 50 la sută din infrastructura energetică ucraineană a fost distrusă. În acest context, Președintele a remarcat asistența oferită de Statele Unite pentru refacerea sistemului energetic al Ucrainei. Volodymyr Zelenski și-a exprimat speranța pentru aprofundarea cooperării în acest domeniu.

De asemenea, șeful statului a subliniat importanța formării unei apărări antiaeriene eficiente. Volodymyr Zelenski i-a cerut Președintelui Joseph Biden să facă tot posibilul pentru a ajuta la apărarea populației civile a Ucrainei și a infrastructurii sale critice. Acest lucru este deosebit de important acum, în perioada de iarnă din Ucraina. Volodymyr Zelenski i-a mulțumit liderului SUA pentru că și-a confirmat disponibilitatea de a sprijini Ucraina atâta timp, cât este necesar, precum și pentru angajamentul clar și consecvent al Statelor Unite față de principiile suveranității și integrității teritoriale a statului ucrainean în cadrul granițelor recunoscute internațional.

Vom aminti că anterior Joe Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 275 de milioane de dolari.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий