Odraslele demnitarilor preferă să învețe peste hotare

8fffed5ea21283fb236cae838addc09975eb01db

Părăsesc Ucraina nu numai muncitorii-migranți. Demnitarii, care în cuvinte se arată a fi mari patrioți, în mod tradițional, își trimit odraslele să învețe peste hotare. Potrivit datelor Bihus.info, copiii a 27 la sută din funcționarii vestiți sunt înmatriculați la instituțiile de învățământ superior din țările străine. În acest scop părinții lor au cheltuit anul trecut 35,5 milioane grivne. Drept exemplu servesc cei trei copii ai Președintelui Petro Poroșenko – Oleksandra, Evghenia și Myhailo – care studiază la Concord College din Marea Britanie. Pentru studiile lor P. Poroșenko plătește anual 3,8 milioane grivne.

De cele mai multe ori odraslele VIP persoanelor din Ucraina preferă să învețe în Marea Britanie și SUA, precum și în Spania, Danemarca, Canada, Suedia, Germania, Cehia și Olanda.

Evident că pentru studiile bune se plătesc și sume frumușele, iar omul este liber să-și aleagă instituția de învățământ. Întrebarea este următoarea: oare vor fi aceste studii prețioase aplicate în Ucraina?

Добавить комментарий