Olaf Scholz: „Transformarea Ucrainei într-un stat european puternic este o condiție prealabilă pentru o Europă puternică”

13 12 2022 Ф 1

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că țara sa, împreună cu partenerii săi, va depune eforturi în decursul mai multor ani pentru a restabili Ucraina, care suferă de agresiunea rusă, transmite Ukrinform.

„Așa cum noi, împreună cu partenerii și aliații noștri, susținem acum în mod masiv lupta ucrainenilor pentru libertate, vom sprijini și eforturile de reconstrucție a Ucrainei pentru mulți ani de acum înainte. Transformarea Ucrainei într-o națiune europeană puternică, cu o industrie și agricultură eficientă și durabilă este esențială nu numai pentru ucrainenii înșiși, ci și o condiție prealabilă pentru o Europă puternică, pentru o Uniune Europeană puternică, la care Ucraina va adera”, a menționat cancelarul.

Potrivit lui, în prezent, prin războiul său crunt de agresiune împotriva Ucrainei, Rusia vrea încă o dată să împartă Europa în sfere de influență, iar scopul lui Putin este crearea unui nou Imperiu Rus. „Pentru aceasta el distruge podurile, infrastructura, alimentarea cu energie și apă a Ucrainei; pentru aceasta omoară bărbați și femei, bătrâni și copii cu rachete”, a subliniat Scholz.

Politicianul german a adăugat că este vorba nu numai despre cea mai gravă încălcare a dreptului internațional, ci și despre aceea cum  o țară încearcă să-și impună cu brutalitate propriile reguli.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий