Oleksii Danilov: „Rusia va avea suficiente rachete pentru încă trei sau patru atacuri masive”

3 12 2022 F 1

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Naţională al Ucrainei, a sugerat că Rusia va avea suficiente rachete pentru încă trei sau patru atacuri masive, a comunicat Serviciul de presă al Consiliului. Danilov a remarcat că numărul de rachete pe teritoriul Federației Ruse scade rapid, iar rușii sunt nevoiți să „caute livrări suplimentare în întreaga lume”.  În același timp, Danilov a spus că informațiile despre transferul de rachete balistice de Iran către Rusia deocamdată  nu a fost confirmat. Potrivit secretarului CSAN, ne putem aștepta la alte „3-4 bombardamente de mare putere” din Rusia. În același timp, Danilov a declarat că forțele de apărare aeriană ucrainene dobor 75-90 la sută dintre rachete.

Vă reamintim că Danilov a fost intrigat de declarația despre armele pe care țările occidentale le furnizează Ucrainei. Anterior, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare le-a cerut ucrainenilor să nu se aștepte constant la un atac cu rachete rusești.

Publicația „Spiegel” a scris că un nou atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei pare inevitabil. Această concluzie a fost făcută după analiza imaginilor din satelit ale aerodromului rus cheie „Engels-2” de lângă Saratov de la companiile Maxar Technologies și Planet Labs. Anterior, analistul Institutului Regal de Cercetare pentru Apărare, Michael Clark,   a comunicat că Rusia pregătește mai multe atacuri aeriene mari asupra Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий