Organizatorul tentativei de asasinat asupra jurnalistului Arkadi Babcenko a fost condamnat

epa06776645 Boris German (C) attends a court hearing about a preventive punishment for him at the Svyatoshynskiy district court in Kiev, Ukraine, 31 May 2018. Ukrainian media reported that the court has ruled to arrest Boris German for 60 days without bail, on charges of an assassination attempt on Russian journalist Arkady Babchenko. German reportedly is the Executive Director of the Ukrainian-German arms manufacturer JV Schmeisser, the only non-state enterprise licensed to manufacture weapons in Ukraine. Ukrainian law enforcement agents on 29 May prevented the assassination of Babchenko in Kiev by staging the fake killing. According to the SBU Security Service of Ukraine, Russia's special service hired a Ukrainian citizen who allegedly received 40,000 US dollars, including 30,000 US dollars to hire a hitman. German was detained on 30 May 2018.  EPA-EFE/STEPAN FRANKO

Patru ani şi jumătate de puşcărie pentru Boris Gherman, omul de afaceri, acuzat de organizarea tentativei de asasinat asupra jurnalistului Arkadi Babcenko. Decizia a fost dictată de către o instanță din Kiev fără a fi anunțată o ședință în acest sens. Gherman a fost găsit vinovat de organizarea unei tentative de asasinat.

Jurnalistul spune că nu este mulțumit de rezultatul sentinței și că îl interesează mai mult unde duc „sforile” în acest caz. Babcenko a mărturisit că nu a fost chemat la ședință de judecată: de fapt, a fost fixată înțelegerea între anchetatori și Gherman.

Arkadi Babcenko a menționat că vrea să obțină prin judecată statut de parte vătămată, nu de martor, și promite să facă o anchetă jurnalistică în cazul tentativei de asasinat asupra sa, a declarat acesta pentru Novoe Vreme.

Amintim că la 29 mai 2018 a apărut informația precum că jurnalistul Arkadi Babcenko ar fi fost împușcat în blocul în care locuia din capitala Ucrainei. Imediat, autoritățile au acuzat Rusia de punerea la cale a asasinatului, iar Moscova și-a exprimat „îngrijorarea” în legătură cu moartea a mai multor cetățeni ruși în Ucraina. Comitetul de Anchetă de la Moscova a inițiat și o cauză penală în acest sens.

A doua zi, SBU și Procuratura Ucrainei au anunțat că Babcenko este viu și că totul a fost o înscenare pentru a dejuca o tentativă reală de asasinat și au declarat că Moscova ar fi pus la cale crima.

Добавить комментарий