Oțetul de mere și bicarbonatul de sodiu, un excelent remediu pentru ciuperca unghiei

000 Bicarbonat cu oţet

Ciuperca unghiei – problemă de sănătate, numită și onicomicoză, este provocată de proliferarea excesivă a dermatofitelor sau a drojdiilor. În general, ciuperca unghiei nu constituie o boală gravă, însă poate modifica culoarea, textura și forma unghiilor. Printre tratamentele pentru care putem opta se numără un remediu pentru ciuperca unghiei cu oțet de mere și bicarbonat de sodiu.

Principala cauză a ciupercii unghiei este contactul direct cu obiecte contaminate, precum podelele sau încălțările murdare. Această infecție poate avea la bază și slăbirea sistemului imunitar sau transpirația excesivă. Deși inițial este posibil să o trecem cu vederea, la câteva zile de la declanșarea infecției fungice, unghiile vor căpăta o nuanță gălbuie. În plus, ele vor deveni mai fragile și se vor rupe foarte ușor.

Există numeroase remedii și produse ale căror ingrediente pot elimina ciupercile înainte ca acestea să provoace complicații. Oțetul de mere și bicarbonatul de sodiu prezintă un efect antifungic care accelerează vindecarea, fără a provoca reacții adverse. Acest tratament stopează proliferarea microorganismelor, prevenind slăbirea, îngălbenirea și decolorarea sau închiderea la culoare a unghiilor.

Beneficiile oțetului de mere. Oțetul de mere este obținut prin fermentarea merelor, un proces prin care sunt eliberate anumite bacterii și drojdii sănătoase. Pe lângă faptul că oferă o aromă acidă, aceste microorganisme benefice au proprietăți antifungice și antibacteriene care pot proteja corpul uman.

* Oțetul de mere conține acid malic și acid acetic, 2 substanțe alcaline care stopează infecțiile cu drojdii.

* Aplicarea regulată a oțetului de mere modifică mediul de care ciupercile au nevoie pentru a se reproduce, eliminând infecțiile.

* Oțetul de mere este bogat în bioflavonoide, vitamine, minerale și fibre care, printre altele, susțin sănătatea pielii.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este un produs natural folosit pentru gătit, în gospodărie și în scop medicinal.

* Proprietățile sale antiseptice, alcaline și antimicotice țin sub control diverse tipuri de infecții interne și externe.

* Bicarbonatul de sodiu facilitează îndepărtarea celulelor moarte care se acumulează pe suprafața pielii. Totodată, acest produs inhibă dezvoltarea ciupercilor care pot infecta unghiile.

* Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru a regla pH-ul pielii. Acesta combate transpirația excesivă și alți factori care facilitează dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor.

* Efectul său de albire poate reda nuanța naturală a unghiilor, eliminând porțiunile inestetice galbene sau maronii.

Pentru a aplica acest remediu pentru ciuperca unghiei, nu trebuie de urmat decât 2 pași simpli: mai întâi, se aplică oțetul de mere direct pe unghii. Apoi, după ce au trecut mai multe minute, se folosește bicarbonat de sodiu pentru a intensifica efectul antifungic al oțetului.

Ingrediente: 6 căni (1,5 l) de apă, ½ cană (125 ml) de oțet de mere, 7 linguri şi jumătate de bicarbonat de sodiu.

Pentru a prepara acest remediu, se încălzește apa și se ia de pe foc înainte de a fi prea fierbinte. Se adaugă oțetul de mere. Picioarele se înmoaie în acest amestec și se lasă să acționeze 15 minute, apoi se șterg bine. Se aplică bicarbonatul de sodiu cu mișcări blânde de masaj, pentru a exfolia pielea. Bicarbonat se aplică direct şi pe unghii și se lasă să acționeze încă 15 minute. Se clătește cu apă caldă și se usucă picioarele din nou. Se repetă acest tratament în fiecare seară pentru a îmbunătăți aspectul unghiilor afectate. (Doza de sănătate)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий