Lovitură asupra aerodromului Belbek: generalul rus a fost ucis cu adevărat?

5 2 F 1

Rusia pretinde că nu s-a schimbat nimic după atac. Impactul distrugerii postului de comandă de la aerodromul Belbek este foarte puternic. Din această cauză, rușii  continuă să exercite presiuni asupra armatei și populației lor, a comunicat Natalia Gumeniuk, purtător de cuvânt al Comandamentului militar din sud. „Evident, aceasta este o influență foarte puternică. Nu degeaba încearcă să continue să exercite presiuni asupra trupelor lor și a populației lor. În special, ei au răspândit informații despre moartea unui general-locotenent, dar sursele noastre nu confirmă acest lucru. În acest fel, ei încearcă să provoace așa-numita răzbunare, justificându-și acțiunile teroriste, deoarece nu există nimic pentru care să se răzbune, pur și simplu duc un război terorist împotriva noastră. Noi ripostăm. În mod evident, distrugerea postului de comandă afectează controlul aviației în general. Dar aici putem vedea încercările de a pretinde că nu s-a schimbat nimic”, a declarat ea, citată de TSN.

Chiar și după pierderile suferite, ocupanții încearcă să reia bombardamentele. „Chiar în pofida  riscurilor utilizării aviației în zona noastră de responsabilitate, trăgând concluziile din faptul că au fost pierdute trei avioane de vânătoare-bombardament, un punct de recunoaștere aeriană, un post de comandă, iar acum o lovitură atât de puternică asupra bazei, ei încearcă să reia bombardamentele, inclusiv cu bombe ghidate. Lovitura asupra Hersonului a vizat în același mod această direcție din punct de vedere emoțional și moral – pentru a convinge că nimic nu s-a schimbat, iar aviația tactică continuă să amenințe civilii și Ucraina în ansamblu”, a adăugat Natalia Gumeniuk.

Anterior s-a raportat că armata rusă a pierdut 10 militari în urma atacului asupra aerodromului Belbek din Crimeea ocupată temporar. În special, comandantul escadrilei de aviație, general-locotenentul Aleksandr Tatarenko, a fost ucis.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий