Partidul Președintelui Sandu pierde alegerile locale

6 11 Ф 6

În Republica Moldova se apropie de final numărarea voturilor exprimate la alegerile locale din 5 noiembrie. În toate comunitățile cheie, voturile au fost numărate, iar rezultatele vor avea un impact asupra viitoarelor alegeri prezidențiale și parlamentare.

„Capul de pod de la Chișinău este preluat de Serviciul Federal de Securitate. Agentul Kremlinului, Ion Ceban (actualul primar al Chișinăului), a câștigat alegerile pentru primărie în primul tur. El a reușit să câștige cea mai mare fracțiune din Consiliul Municipal Chișinău și astfel a reușit să obțină o majoritate aritmetică de coaliție. Cu el vor vota socialiștii, comuniștii și deputații din partea Partidului Renașterii. Este puțin probabil ca aceștia să formeze o coaliție formală, limitându-se la vot comun”, a declarat strategul politic Ruslan Rohov într-o postare pe Facebook.

„Acesta a fost obiectivul Serviciului Federal de Securitate și am scris despre el cu câteva luni înainte de alegeri, concentrându-mă pe necesitatea apariției unor partide alternative proeuropene pentru a lua voturile alegătorilor dezamăgiți de PAS. Sper că Maia Sandu și echipa ei vor trage concluziile cuvenite din asta… Dacă PAS și Maia Sandu eșuează aici, atunci, în lipsa demascării lui Ion Ceban ca agent al Kremlinului, putem deja prezice că fiascoul de la alegerile locale a fost începutul sfârșitului puterii lor”, a conchis strategul politic.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий