Racheta rusească a explodat în zona protejată de UNESCO din Odesa

6 11 F 2
Ca urmare a atacului rusesc asupra orașului Odesa din seara zilei de 5 noiembrie, a fost avariată clădirea Muzeului Național de Artă, care se află în zona protejată de UNESCO. Despre aceasta a comunicat Ministerul Culturii și Politicii Informaționale din Ucraina. Se menționează că Muzeul din Odesa a fost avariat de exploziile provocate de un atac cu rachete rusești în ajunul celei de-a 124-a aniversări a acestuia. Șapte expoziții cu lucrări ale unor artiști contemporani au fost avariate. Pereții monumentului arhitectonic au fost, de asemenea, avariați, iar unele ferestre și uși au fost sparte. Toate evenimentele, care urmau să aibă loc la muzeu, au fost anulate. Angajații organismelor de protecție a patrimoniului cultural ale Administrației Militare Regionale Odesa și ale Consiliului municipal din Odesa lucrează la locul exploziilor și înregistrează pagubele cauzate obiectului, care se află în lista patrimoniului mondial UNESCO.
6 11 F 3
Pe lângă Muzeul Național de Artă din Odesa, au fost avariate și clădirile rezidențiale situate în jurul locului unde a lovit racheta, iar în prezent există aproximativ 10 clădiri avariate.
Potrivit șefului AMR Odesa, restul exponatelor au fost ascunse într-un adăpost. Pânzele și picturile din expozițiile curente nu au fost deteriorate.
6 11 F 4
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий