Parubii, a propus ca Ucraina, Republica Moldova și Georgia să înființeze o brigadă militară comună

images_cms-image-000040225

Speakerul Parlamentului ucrainean, Andrei Parubii, a propus ca Ucraina, Republica Moldova și Georgia să înființeze o brigadă militară comună.

Vorbind la Conferința pentru securitate desfășurată ieri la Chișinău, Parubii a propus organizarea, la Kiev, a unei adunări trilaterale, pe a cărei agendă să se regăsească subiectul formării brigăzii comune, transmite deschide.md. Potrivit sursei citate, „aceasta ar fi o platformă bună pentru primele discuții”.

„Formatul și destinația simbolică a acestei brigăzi comune este foarte pozitivă și cred că această experiență va fi benefică colaborării trilaterale”, a spus Parubii.

Șeful legislativului a mai spus că cele trei țări din cadrul Parteneriatului Estic au multe misiuni comune în diferite domenii. Acesta s-a referit, în special, la dimensiunea informațională, energetică și cea a securității cibernetice.

Reprezentanți ai Parlamentelor, ai Congresului SUA, europarlamentari participă la prima Conferință interparlamentară la nivel înalt în probleme de securitate, organizată la Chișinău. De asemenea, pentru dezbateri au venit experți notorii precum sunt vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic Damon Wilson,  Anders Aslund, Eurasia Center, Consiliul Atlantic, Directorul Eurasia Center John Herbst, ambasadorul Asif Chaudhry, directorul asociat RUSI, Jonathan Eyal, Ambasadorul Alexander Vershbow, fost secretar general adjunct NATO, alți experți internaționali și regionali.

Добавить комментарий