Pentru a avea o grădină frumoasă

cteh-2s0qabfm2n88-p5ncq

Grădinarii cu experienţă ştiu că este nevoie de câteva mici trucuri pentru a avea legume gustoase. O parte din aceste secrete de grădinărit fac furori în rândul celor care îşi doresc să aibă rezultate sigure şi plante sănătoase, fiind vorba de soluţii practice, uşor de aplicat şi a căror testare nu implică nici un risc.
 Păstraţi cojile de banane şi uscaţi-le la soare. Mărunţite şi plantate la rădăcina plantelor de tomate vor ajuta la creşterea şi dezvoltarea roşiilor suculente.
 Aşezaţi pagini de ziar în jurul plantelor, apoi acoperiţi cu pământ sau cu mulci. În acest mod buruienile nu vă vor mai invada grădina, iar florile şi legumele vor creşte mai viguroase.
 Cojile de usturoi şi de cea­pă, acoperite cu apă şi puse într-un borcan trebuie lăsate timp de o săptămână, după care concentratul obţinut se stropeşte în locuri expuse invaziilor de afide (păduchi) sau păianjeni. Efectul va fi de distrugere a acestor dăunători.
 Pentru a scăpa de melci, grădinarii spun că este util să pu­neţi în locurile unde sunt melci un vas mai mare, umplut cu be­re. Moluştele se vor îneca în li­chid, fiind nevoie doar ca a doua zi, de dimineaţă, să arun­caţi con­ţinutul vasului.
 Pentru a avea varză sănătoasă, presăraţi scorţişoară dea­supra plantei tinere pentru a „speria” viermii care adoră să de­vo­reze frunzele fragede.
 Întotdeauna începeţi amenajarea unei grădini cu o schiţă pe hârtie în care să planificaţi împărţirea parcelelor. Plantele mai înalte se pun mai în spate, în timp ce plantele „pitice” ar trebui să aibă locuri rezervate pe straturile din faţă.
 Un insecticid uşor de preparat poate fi cel în care se ames­tecă două linguri de săpun lichid cu 3,7 litri de apă. Soluţia este bună mai ales pentru a înlătura afidele.
 Oţetul este „un antidot” pentru buruieni mult mai bun decât multe soluţii din magazine. Totuşi, trebuie de avut mare aten­ţie la stropit, pentru că acidul acetic poate afecta iremediabil legumele, aşa că acestea trebuie protejate. Oţetul este recomandat pentru crăpăturile din ciment pe unde răsar ierburile nedorite.

Добавить комментарий