Bucate delicioase cu cireşe

Cheesecake-cu-crema-de-bransa-cirese-si-blat-de-biscuiti-Fara-coacere

Cireșele se consumă preponderent crude, deoarece îşi păstrează cel mai bine gustul, culoarea şi valoarea nutriţională. Dar ele se folosesc la tarte, compot, în diferite salate, pot fi gătite la aburi sau uscate sub formă de fructe confiate.
Salată cu cireşe şi curcan afumat
La prepararea salatei se amestecă următoarele ingrediente: 1 salată verde, tăiată fâşii, 150 grame de brânză feta, ceapă verde, 150 grame mandarine, 200 g carne de curcan afumată, tăiată cubuleţe, 300 g de cireşe, tăiate în jumătăţi, ulei de măsline, 2 linguri oţet balsamic, 1 lingură muştar, 1 linguriţă miere, sare şi piper.
Prăjitură cu brânză şi cireşe
Ingrediente: pentru umplutură: 500 g brânză de vaci proaspătă, 200 g zahar, 4 gălbenuşuri, 6 albuşuri, 1 lingură faină, 2 linguri griş, cireşe, 50 g unt, 1/4 plic praf de copt, esenţă de lămâie.
Pentru blat: 180 g zahăr, 2 gălbenuşuri, un pachet de unt, 100 ml lapte, 450 g făină, 1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu, 3/4 plic praf de copt, esenţă de vanilie.
Pentru decor: cireşe, zahăr-pudră.
Mod de preparare. Pentru a prepara blatul amestecăm toate ingredientele, iar făina o adăugăm treptat până când obţinem un aluat elastic şi nelipicios pe care-l punem la frigider acoperit cu o folie.
Pentru a prepara umplutura, separăm gălbenuşurile de albuş, iar albuşul îl batem spumă tare cu 8 linguri de zahăr. Restul ingredientelor şi zahărul rămas le mixăm până devin o cremă. Crema obţinută o amestecăm cu albuşurile bătute spumă. Ungem o tavă în care aşezăm prima foaie de aluat, o ungem cu cremă, apoi aşezăm altă foaie de aluat. Tava se dă la cuptor pentru 60 minute la foc mic. Când prăjitura este gata se ornează cu cireşe şi zahăr pudră. Poftă bună!

Добавить комментарий