Pentru el veșnicia a început la 23 de ani neîmpliniți…

28 11 Ф 3

La 27 decembrie, Vasyl Moniuk, un tânăr ambițios, adevărat patriot al țării sale, ar fi împlinit 23 de ani. Însă anul acesta, în luna martie, el, artilerist antiaerian din plutonul de rachete antiaeriene al unității militare A 4436, a fost ucis în regiunea Donețk, în timp ce își apăra Patria.

„Pentru curaj, eroism, sacrificiu de sine în apărarea suveranității statului ucrainean și a integrității lui teritoriale, devotament față de jurământul militar și datoria civică, a fost decorat post-mortem cu mențiunea „Întru slava Bucovinei”, a notat pe Facebook șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk. Astăzi el a înmânat această distincție mamei soldatului.

Vasyl a fost cel mai mare dintre cei patru fii pe care mama lor îi crește singură. Familia locuiește în satul Verencianka. În memoria consătenilor săi Vasyl a rămas un tânăr sincer și prietenos. Doamna Tetiana a declarat că fiul ei și-a încheiat serviciul militar și a plecat imediat pe front pentru a apăra țara. El a fost chemat la serviciul militar în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei în iunie 2022. „Îi sunt recunoscător pentru că a crescut un apărător curajos și mă închin adânc în fața ei cu tot respectul. Bucovina își va aminti de Erou. Ucraina va învinge!”, a accentuat Ruslan Zaparaniuk.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

 

Добавить комментарий