Soția lui Budanov a fost otrăvită cu metale grele

28 11 Ф 2

În dimineața zilei de marți, 28 noiembrie, soția șefului Serviciului de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, Marianna, a fost otrăvită cu metale grele. Ea se află în spital, a comunicat pentru Radio NV o sursă din cadrul Direcții principale de informații al Ministerului Apărării. Potrivit sursei, otrăvirea a fost observată la timp, astfel încât au fost evitate consecințele grave.

Sursa NV a precizat că starea Mariannei este normală. După ce va fi supusă tratamentului, ea trebuie să fie monitorizată de medici și să facă controale regulate. Mai mult, potrivit medicilor, dacă Marianna ar fi solicitat asistență medicală cel puțin o săptămână mai târziu, consecințele ar fi fost mult mai grave. Ancheta privind otrăvirea soției lui Budanov este în curs de desfășurare.

Valerii  Kondratiuk, general-locotenent, șef al Serviciului de Informații Externe în 2020-2021, șef al Direcției Principale de Informații în 2015-2016, a oferit noi detalii despre otrăvirea Marianei, soția șefului Serviciilor secrete ucrainene, Kyrylo Budanov, la Radio NV. „Am informații clasificate care nu erau cunoscute încă. Otrăvirea a fost cauzată de metale grele. Testele au relevat metale precum arsenicul și mercurul”, a declarat Kondratiuk.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий