Pentru reînnoirea clădirii Liceului din Ropcea au fost cheltuite mai mult de 5 milioane grivne

8 11 F 5
La Liceul „Ștefan cel Mare” din Ropcea se finalizează realizarea proiectului de restaurare a fațadei edificiului, proiect susținut și finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Din partea DRP am primit 674.929 lei, care echivalează cu 5 milioane 365 mii grivne. Această sumă a fost suplimentată cu 7 la sută din bugetul Comunității Teritoriale Storojineț. Astfel a fost realizat un volum mare de muncă. A fost tencuită fațada clădirii Liceului, reparate scările, sălile sportivă și de festivități, subsolul folosit ca adăpost antiaerian. De asemenea, au fost înlocuite ferestrele și ușile. Pentru prima dată din 1985, când clădirea Școlii din Ropcea a fost dată în exploatare, aici n-au fost efectuate asemenea lucrări de amploare. Operativitatea și calitatea lucrărilor au fost asigurate de constructorii de la firma condusă de Vasile Bicer din Hliboca.
Grație susținerii din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni au fost cumpărate costume naționale românești pentru membrii Ansamblului „Izvoraș”, condus de Victoria Costinean. Micii artiști sunt mândria Liceului nostru, reprezentându-l cu succes la concursuri și festivaluri din regiune și din România.
Suntem foarte recunoscători Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, care ne-a ajutat să realizăm unul din visele noastre – să reînnoim clădirea Liceului, care acum arată la fel de frumoasă ca atunci, în toamna anului 1985, când constructorii ne-au înmânat cheia simbolică de la cel mai impunător edificiu din Ropcea.
Ștefan MITRIC,
directorul Liceului din Ropcea, CT Storojineț
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий