Igor Jovkva: „Ucraina ar putea adopta în noiembrie recomandările Comisiei de la Veneția pe marginea Legii privind minoritățile naționale”

8 11 F 6

Ucraina ar putea adopta integral recomandările Comisiei de la Veneția referitoare la Legea privind minoritățile naționale în noiembrie curent. Despre aceasta a declarat adjunctul șefului Oficiului prezidențial, Igor Jovkva, în cadrul unui telejurnal.

Jovkva a menționat că Președintele Volodymyr Zelenski a accentuat în timpul conferinței de presă comune cu Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la 4 noiembrie, că Ucraina este pregătită să continue să avanseze în asigurarea drepturilor minorităților naționale. „Dacă vorbim despre educație, suntem pregătiți. Un proiect de lege privind anumite modificări a fost înregistrat în Rada Supremă. Este important de remarcat că el este în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția şi nu cu „dorințele” unui anumit stat”, a declarat Igor Jovkva. Potrivit lui, prin adoptarea Legii privind minoritățile naționale, Ucraina a implementat aproape toate recomandările Comisiei de la Veneția și este pregătită să le implementeze pe cele rămase. „Suntem pregătiți să le îndeplinim pe cele rămase. Și pot anunța că eu cred că nu vom aștepta până în decembrie. Totul depinde de Rada Supremă. Președintele colaborează îndeaproape cu Parlamentul pentru a se asigura că sunt introduse modificările legislative relevante care au rămas de făcut cu privire la aceste recomandări. Ca întotdeauna, vom lucra cu depăşirea graficului”, a subliniat adjunctul şefului Oficiului prezidențial.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий