Şeful serviciului de securitate internă al Germaniei, Hans-Georg Maassen, a declarat în cadrul unui interviu că autorităţile au evaluat greşit strategia folosită de Statul Islamic pentru a intra în ţară, precizând că situaţia securităţii interne este „extrem de gravă”. Iniţial, serviciile de securitate au crezut că este puţin probabil ca ISIS să se folosească de valul de refugiaţi pentru a infiltra terorişti în Germania. Aproape 70% dintre refugiaţii care au pătruns în Germania nu au un paşaport valid şi au fost înregistraţi doar pe baza informaţiilor pe care ei le-au furnizat autorităţilor.
Vladimir Putin dispune de „grupuri combatante secrete” în mai multe ţări vest-europene
Efective secrete ruse sunt în multe ţări vest-europene, inclusiv în Germania, Cehia şi Elveţia.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat acumularea de efective militare secrete în ţări vest-europene, inclusiv în Germania, Cehia sau Elveţia, grupurile de elită putând fi activate în caz de necesitate, afirmă surse citate de revista germană Bild. Este vorba de membri ai Serviciului rus de informaţii militare (GRU) specializaţi în operaţiuni de comando, care, în caz de necesitate, pot fi activaţi să desfăşoare operaţiuni.
Teroriștii din Bruxelles intenționau să atace Franța în timpul EURO 2016
Mohamed Abrini, unul din suspecții-cheie în atentatele de la Paris și Bruxelles, „bărbatul cu pălărie” de pe aeroportul Zaventem, ce a fost arestat în capitala belgiană, le-ar fi declarat anchetatorilor că celula sa jihadistă intenționa să lovească din nou Franța în timpul Campionatului european de fotbal ce va fi găzduit de această țară, informează cotidianul francez Libération. Parchetul federal al Belgiei a comunicat că deține informații, potrivit cărora celula jihadistă responsabilă pentru atentatele din 22 martie de la Bruxelles plănuia, de fapt, noi atacuri la Paris, dar a atacat Bruxelles-ul pentru că intrase în criză de timp, după ce mai mulți membri ai rețelei fuseseră arestați.