Planul Verde al Ucrainei are ca obiectiv reducerea importurilor de energie

unnamed

Planul climatic pe termen lung al Ucrainei ar putea reduce semnificativ dependența de importurile de energie, a sugerat ministerul Energiei, săptămâna trecută. Însă planul de renunțare la combustibilii fosili pentru 2050 a provocat dezamăgire.

Conform noilor planuri prezentate săptămâna trecută de ministerul energiei și ecologiei, Ucraina își va concentra eforturile asupra eficienței energetice în următoarele decenii, cu scopul de a reduce cererea de energie cu 50%.

Ministrul adjunct Serghii Maslichenko a declarat că țara trebuie „să reducă consumul pentru a produce mai puțin. Acest lucru se poate realiza prin introducerea de măsuri eficiente din punct de vedere energetic. Până la urmă, trebuie să ajungem la economii de 50%. De asemenea, vom reduce importurile de energie de trei ori”.

Ucraina depinde foarte mult de importurile de cărbune, gaz și combustibil nuclear. Reducerea dependenței de energie reprezintă o prioritate politică în Ucraina, care a tăiat legăturile cu gazul rusesc ca urmare a anexării Crimeei. În 2018, Kievul a importat 10 miliarde de metri cubi de gaz natural prin Ungaria, Slovacia și Polonia.

Добавить комментарий