Poate SUA să lase Ucraina fără ajutor militar? Ce a explicat Myhailo  Podoliak

27 1 F 5

Myhailo Podoliak, consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, a precizat că pregătirile pentru alegerile prezidențiale din SUA afectează discuțiile privind asistența acordată Ucrainei, Israelului și Taiwanului. SUA a intrat deja în alegerile primare și își formează pozițiile electorale de start, a accentuat el într-un interviu acordat Canal 24. „Cred că, în pofida tuturor discuțiilor lor interne, vor decide să ajute aceste trei țări. Pentru că Statele Unite nu vor renunța la poziția lor de lider global. Sprijinirea Ucrainei este o funcție obligatorie pentru un lider global. Pentru că este o investiție în calitatea de lider și în dreptul internațional”, a subliniat el.

Podoliak a menționat că principalii donatori ai companiilor din Statele Unite sunt producătorii de arme, în special republicanii. „Acesta este un moment de aur pentru ei. Astăzi, ei primesc date despre modul în care funcționează această sau acea armă nu de pe terenurile de antrenament, ci de pe un imens câmp de luptă real. Și pot adapta această armă pentru a face față provocărilor specifice pe care trebuie să le îndeplinească.  „În plus, ei au acum o dominație absolută a armelor la standarde NATO pe câmpul de luptă din Ucraina. În acest fel, ei își împing concurentul lor cheie, Rusia, în afara pieței globale. Acest lucru înseamnă o creștere semnificativă a veniturilor companiilor americane de armament. În prezent, acestea păstrează 90 la sută din pachetul de ajutor pentru Ucraina în economia lor, ceea ce înseamnă locuri de muncă suplimentare și investiții suplimentare în producția militară. S-a dovedit deja că Patriot, chiar și în modificarea din anii ’70, este o armă mult mai eficientă. Poate contracara în mod semnificativ rachetele „Kindjal”, care a permis Rusiei să dicteze condițiile în diverse discuții pe diferite continente. Este un instrument politic eficient”, a adăugat el.

Potrivit lui Podoliak, discuțiile interne din SUA vor continua pentru o perioadă de timp.  „Dar este, de asemenea, clar pentru mine că liderii Partidului Republican, liderii Partidului Democrat și oficialii de la diferite niveluri sunt absolut conștienți de faptul că trebuie să se investească în Ucraina. Trebuie investit în războiul Ucrainei împotriva Rusiei, pentru că atunci va fi rescris pactul de securitate al SUA, în care Rusia nu va mai fi un adversar cheie”, a conchis Podoliak.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий