Politico: Pe fondul atacului Iranului asupra Israelului, Congresul SUA ar putea aproba mai repede ajutorul pentru Ucraina

The U.S. Capitol in Washington is illuminated Friday evening, Feb. 9, 2024, as the Senate settles in for a rare weekend session to work on a package of wartime funding for Ukraine, Israel and other U.S. allies. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Conducerea republicană a Camerei Reprezentanților din SUA a anunțat pe 13 aprilie că va vota săptămâna viitoare acordarea de ajutor Israelului, din cauza atacului Iranului. Despre aceasta a relatat  ediția americană a publicației Politico. Publicația notează că anunțul nu precizează clar care este legea pe care o va vota Camera Reprezentanților. Se știe că ajutorul acordat Israelului face parte dintr-un pachet de ajutoare pentru țări străine, care include Ucraina și Taiwan. Liderul majorității, Steve Scalise, a declarat că „vor fi furnizate informații suplimentare”.

La momentul respectiv, liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, a insistat ca Camera Reprezentanților să ia în considerare pachetul de ajutor extern adoptat de Senat, afirmând că acesta ar „oferi resurse critice” pentru Israel, „ajutor de salvare a vieților care ar fi trebuit acordat cu întârziere” pentru Ucraina și ajutor pentru Taiwan. Acesta este cel mai recent exemplu în care liderul republican încearcă să-și împingă colegii republicani de la Capitoliu să adopte un proiect de lege căruia aceștia i-au opus rezistență până acum.

Între timp, unii republicani din Camera Reprezentanților au susținut că SUA ar trebui să accelereze ajutorul acordat Israelului pentru a-i consolida apărarea. Democrații s-au alăturat lui McConnell pentru a continua să facă presiuni asupra președintelui Camerei, Mike Johnson, pentru a organiza un vot asupra pachetului, care include și ajutorul pentru Ucraina, blocat de două luni după ce a fost adoptat de Senat.

În februarie 2024, Senatul SUA a adoptat un proiect de lege privind ajutorul de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan, ceea ce a provocat o respingere imediată din partea președintelui Camerei Reprezentanților, Michael Johnson, și a altor republicani din Cameră, pentru că nu a inclus fonduri pentru securitatea la frontiera de sud. Proiectul de lege a fost blocat în Camera Reprezentanților.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий