Polonia a pregătit coridoare de tranzit pentru ca Ucraina să poată furniza cereale țărilor care au nevoie de ele

TOPSHOT - Poland's President Andrzej Duda gives a press conference on February 6, 2018 in Warsaw to announces that he will sign into law a controversial Holocaust bill which has sparked tensions with Israel, the US and Ukraine. (Photo by JANEK SKARZYNSKI / AFP) (Photo by JANEK SKARZYNSKI/AFP via Getty Images)

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a calificat drept justă decizia guvernului polonez de a impune o interdicție unilaterală asupra importurilor de produse agricole ucrainene.

Într-un interviu acordat TVP1, Duda a explicat că i se pare corect că guvernul polonez a menținut interdicția privind vânzarea de cereale ucrainene. În același timp, el este „absolut convins că trebuie făcut totul pentru a asigura un tranzit maxim posibil”. Potrivit lui, Polonia a pregătit coridoare de tranzit pentru ca Ucraina să poată furniza cereale țărilor care au nevoie de ele, a precizat Biroul prezidențial pe platforma de socializare X (fostul Twitter).

„Datorită muncii agricultorilor noștri, suntem autosuficienți. Nu avem nevoie de cereale din Ucraina. În timpul războiului, recoltele lor bune cu greu au putut ajunge în țările care aveau cu adevărat nevoie de ele. În Polonia au fost pregătite coridoare de tranzit, astfel încât cerealele ucrainene să poată trece prin Polonia și să fie exportate acolo unde este nevoie de ele. Încercăm să ajutăm Ucraina și țările care au nevoie de aceste cereale”, a declarat Duda, informează Audiovizualul public ucrainean.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий