Potrivit declarației ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, Moldova și Kazahstanul sunt sub amenințarea „îmbrățișării frăţeşti” a rușilor

26 04 2022 IN 1

Secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei, Oleksii Danilov, a declarat aceasta în cadrul emisiunii maratonului televizat național, transmite Ukrinform.  În opinia sa, reprezentanții autorităților din Moldova și Kazahstan ar trebui să fie alertați de declarațiile lui Lavrov despre moldoveni și kazahi ca popoare „frăţeşti”. Oleksii Danilov a subliniat că Ucraina a fost una dintre primele care a simţit o astfel de „înfrăţire” prin arme, crime și violență. „Și aceasta se poate răspândi acum în Moldova și Kazahstan”, a subliniat secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională. Potrivit lui, despre intențiile agresive atestă nu doar o astfel de  declarație, ci și activizarea cotropitorilor ruși în sudul Ucrainei. Oleksii Danilov a amintit: conflictul transnistrean este cel mai vechi de pe teritoriul fostei URSS. „Federația Rusă este direct implicată în el, îl moderează, ține acolo 1.500 militari. Iar cu două zile în urmă Serghei Lavrov a spus că moldovenii sunt „frații” lor. De asemenea, şi kazahii sunt „frați” ai ruşilor. Prin urmare, trebuie să se pregătească pentru astfel de „îmbrățișări” pe care rușii le fac întotdeauna pentru a se „înfrăți”. Acesta poate fi începutul unei astfel de „înfrăţiri” pe teritoriul Moldovei”, a menţionat Oleksii Danilov.

După cum s-a comunicat, la 25 aprilie, la Tiraspol, s-au produs mai multe explozii în incinta în care se află birourile „Ministerul Securității Statului” local și filiala „Serviciului Federal de Securitate” rus din Transnistria. Potrivit Serviciului ucrainean de informaţii, exploziile din Transnistria sunt o provocare planificată de către serviciile speciale ruse.

26 04 2022 IN 2

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий