Premierul moldav i-a răspuns cu demnitate lui Putin

10 12 2022 F 4

Prim-ministrul Moldovei, Natalia Gavriliţa, a comentat nemulțumirea dictatorului rus, Vladimir Putin, față de faptul că țara păstrează rezerve de gaze în Ucraina.

Putin a instruit Ministerul Energiei al Rusiei să „privească mai atent” și să „clarifice” de ce Moldova păstrează rezerve de gaze în Ucraina. În schimb, Chișinăul a spus că o țară independentă poate decide singură unde să depoziteze gazul achiziționat, scrie publicația moldovenească Newsmaker.

„Moldova este o țară independentă, iar gazul pe care îl cumpără și pe care îl plătește poate fi depozitat oriunde dorește. Nu avem depozit de gaze naturale în Moldova, depozităm ceva gaze naturale în România, dar depozitul de acolo este destul de plin, așa că depozităm o anumită cantitate în Ucraina. Există depozite acolo, iar aceste stocuri sunt în siguranță. Putem stoca gazul pe care îl cumpărăm și îl putem plăti oriunde decidem», a subliniat Natalia Gavriliţa.

Vă reamintim că pe internet a apărut un filmuleț cu un Putin „beat” care vorbește despre atacurile Federației Ruse asupra sistemului energetic al Ucrainei în timp ce servea șampanie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий