Premierul polonez: „Înfrângerea Ucrainei va însemna înfrângerea Occidentului”

27 03 2023 F 4
Este puțin probabil ca SUA să-și slăbească sprijinul pentru Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruse, în ciuda unor declarații ale politicienilor înaintea alegerilor din 2024. Această opinie a fost exprimată de Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, într-un interviu pentru „Financial Times”. Potrivit lui Morawiecki, în februarie el a avut mai multe întâlniri cu senatori americani din ambele partide, la aceste întâlniri fiind convins că, în general, reprezentanții ambelor partide iau aceiași parte în problemele Ucrainei, Rusiei și Chinei. „Înfrângerea Ucrainei va însemna înfrângerea Occidentului, iar o astfel de înfrângere va fi mai mare decât cea în Vietnam”, a accentuat Morawiecki.
El a comentat declarațiile recente ale guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, potrivit cărora Ucraina nu prezintă un „interes național important” pentru Statele Unite. Potrivit acestuia, astfel de declarații sunt un „joc de poker” pre-electoral. DeSantis însuși a renunțat la unele dintre comentariile sale la 23 martie, spunând că a fost înțeles greșit. În ceea ce privește sprijinul militar occidental pentru Ucraina, Morawiecki a spus că în prezent sunt realizate lucruri care înainte păreau „dincolo de imaginație”, în special furnizarea de tancuri Leopard 2 de fabricație germană.
El a afirmat necesitatea de a livra Ucrainei sisteme de rachete cu rază mai lungă de acțiune pentru a o ajuta să rupă lanțul de aprovizionare cu muniții către teritoriile ocupate. Potrivit Premierului Poloniei, este greu de spus dacă SUA vor fi de acord cu furnizarea unor astfel de sisteme, dar, în opinia sa, „pendulul se îndreaptă în direcția unei mai mari încrederi față de Ucraina”.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий