Președintele Volodymyr Zelenski a discutat cu Președintele francez, Emmanuel Macron, examinarea cererii Ucrainei pentru statutul de candidat la aderarea la UE

18 05 2022 F 1

Pe contul său pe Twitter Volodymyr Zelenski a menţionat  că discuţia cu Macron a fost lungă. Șeful statului ucrainean l-a informat pe Președintele francez despre mersul ostilităților, despre operațiunea de salvare a apărătorilor ucraineni de la Uzina metalurgică „Azovstal” din Mariupol și despre viziunea sa asupra perspectivelor procesului de negocieri, transmite  Ukrinform.

„A fost abordată problema aprovizionării cu combustibil a Ucrainei. A fost vorba și despre sprijinul acordat de Franța în domeniul apărării Ucrainei, pregătirea celui de-al 6-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, posibile modalități de export a produselor agricole ucrainene. Am discutat detaliat examinarea cererii noastre pentru obținerea statutului de candidat la aderarea la UE”, a menționat Președintele Ucrainei.

După cum s-a comunicat, Emmanuel Macron a declarat anterior că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea dura ani de zile.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий