Primăvara profită de vitaminele din fructe și legume

spring_menu_040413

spring_menu_040413Suntem în plină primăvară și, odată cu venirea vremii calde se instalează comod, ca într-un „fotoliu”, astenia de primăvară. Iată câteva căi de a o depăși, profitând de bogăția de fructe proaspete.
După o iarnă lungă și re­ce, apor­tul de vitamine și minerale scade datorită die­telor sau alimentației nesănătoase. Efortul de­pus în acest sezon duce la epuizarea celulelor, iar primăvara tind să consume mai multă energie decât pro­duc. Astfel pare un dezechilibru în organism și astenia este deja instalată. Soarele are cea mai mare parte „de vină”, deoarece iarna razele soarelui sunt mai slabe ca intensitate, iar primăvara devin mai puternice. Această schimbare afectează sistemul nervos central, care duce la apariția stărilor nervoase, dureri de cap, obo-sea­lă, dis­confort și som­no­­lență. Pentru tratarea aste­niei de primăvară tre­buie să se consume fructe și legume și să ne odihnim mult, deoarece în timpul somnului, organismul se reface. Plimbările în mijlocul naturii ajută orga­nismul să se adapteze mai ușor.
Primăvara devreme este indicată o cură de ceai de urzică, preparat dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă fierbinte. Este indicat de către medici, ca în lunile de primăvară să se folosească vitamine pentru a elimina oboseala.

Добавить комментарий