Varza – un medicament pe orice anotimp

10-alimente-anti-cancer-

10-alimente-anti-cancer-Varza rămâne un adevărat medicament, deoarece, cu siguranţă, vindecă mai multe boli. Iată câteva recomandări cum poate fi folosită varza în tratamentul naturist.

 Pentru anghina pectorală cronică, se aplică pe piept frunze de varză. Ele decongestionează locul și restabilesc circulația, astfel că foarte curând respiraţia se uşurează și durerea se calmează.
 Pentru nevralgie dentară. Se aplică pe obraz frunze de varză și după 3-4 ore alină durerea fără a ajunge la dentist. Se recomandă, însă, să se țină compresa toată ziua sau noaptea.
 Dureri de cap. Se aplică 1-2 straturi de frunze pe frunte și 3-4 frunze – pe ceafă, În curând durerea va dispărea.
 Înțepături de albine. Se scoate acul, se stoarce bine locul și se freacă cu o frunză de varză strivită, după care se aplică o altă frunză de varză şi se pansează.
 Pentru dureri reumatice la genunchi. Se folosesc frunzele proaspete de varză roșie sau albă care sunt colorate intens. Frunzele se spală bine cu apă, după care le ștergem, înlăturând nervura centrală groasă. Se strivesc frunzele, una câte una, cu ajutorul unui făcăleț. Când la suprafața lor apare sucul, sunt numai bune de aplicat pe locul bolnav. Se folosesc 1-3 frunze, pe care le acoperim cu o pânză groasă și se leagă cu o fașă de tifon.

Добавить комментарий