Prin „sfaturile” sale Dmitri Medvedev a recunoscut oficial promovarea terorismului de către Rusia la nivel de stat

28 10 2022 F 4

Vicepreședintele Consiliului Securității al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, prin așa-numitul „sfat” despre capitularea Ucrainei în schimbul „stabilității” sistemului energetic, a recunoscut  oficial  săvârșirea de către Rusia a actelor de terorism. Despre aceasta a declarat consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Myhailo Podoleak, citat de RBK-Ucraina.

Vom menționa că Medvedev pe canalul Telegram a notat că importul de energie electrică din Slovacia, chipuril,e va duce la creșterea prețurilor la agenții energetici și nu fa asigura stabilitatea în funcționarea sistemului energetic al țării noastre. „Calea spre stabilitatea asigurării cu energie electrică este alta. Trebuie să fie recunoscută legitimitatea cerinţelor Rusiei în cadrul Operaţiunii militare speciale şi rezultatele ei, oglindite în Constituţia noastră. Atunci va fi rezolvată şi problema energiei electrice”, a scris Medvedev. În legătură cu aceasta Podoleak a accentuat că o astfel de exprimare este recunoaşterea Federaţiei Ruse în săvârşirea terorismului. „Kremlinul prin Medvedev a spus direct: noi vom ruina sistemul electric ucrainean şi vom teroriza milioane de oameni, până când Ucraina nu va accepta să capituleze. În esenţă, aceasta este recunoaşterea săvârşirii terorismului la nivel de stat. Despre ce negocieri mai poate fi vorba? Cu cine să negociezi?”, a notat consilierul şefului Oficiului Preşedintelui.

RBK-Ucraina aminteşte că în octombrie, după loviturile masive ale Federaţiei Ruse asupra obiectivelor energetice, Ucraina a oprit exportul de energie electrică în Europa. Se prevede că partenerii europeni vor putea asigura livrarea de energie electrică, în caz de necesitate, către consumatorii ucraineni.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий