Prizonierii ucraineni de la bordul avionului IL-76: ce spune ONU

26 1 F 1

Organizația Națiunilor Unite nu poate stabili în prezent dacă la bordul avionului IL-76, care s-a prăbușit în regiunea Belgorod, se aflau prizonieri de război ucraineni. Despre aceasta a declarat adjunctul Secretarului general al ONU, Rosemary DiCarlo, în cadrul ședințeri Consiliului de Securitate al ONU din 25 ianuarie. „ONU nu poate verifica aceste rapoarte sau circumstanțele prăbușirii. Ceea ce este clar este că incidentul a avut loc în contextul invaziei Rusiei în Ucraina și al războiului în curs de desfășurare”, a declarat adjunctul Secretarului general al ONU.

Rosemary DiCarlo a precizat că, potrivit Moscovei, la bord se aflau 65 de prizonieri de război ucraineni, șase membri ai echipajului rus și trei militari ruși și a adăugat că Kievul susține că nava ar fi putut transporta rachete pentru armata rusă.

DiCarlo a mai amintit că Ucraina a cerut o anchetă internațională asupra incidentului. În plus, ea a subliniat că amploarea și intensitatea atacurilor asupra zonelor populate ucrainene au crescut în ultimele săptămâni, ceea ce, în cuvintele sale, indică o traiectorie periculoasă a războiului. Reprezentanta ONU și-a exprimat îngrijorarea cu privire la atacurile cu rachete ale Rusiei asupra zonelor civile, care fac victime civile și distrug infrastructuri critice.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий