Program de susţinere a tinerilor lideri de etnie română  în domeniul agriculturii

14 07 2022 F 9

Clubul Fermierilor Români lansează programul „Tineri lideri pentru agricultură”, urmărind selectarea a doisprezece tineri din Ucraina, Ungaria, Bulgaria și Serbia, în scopul formării de noi lideri atât în domeniul afacerilor din sectorul agricol, cât și în ceea ce privește reprezentarea intereselor fermierilor și comunităților din regiunile proprii în raport cu structurile administraţiei publice la nivel naţional, european etc., informează Consulatul General al României la Cernăuţi.

Doritorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate:

— să fie vorbitori de limba română (programul presupune cursuri de specializare desfășurate în limba română și activități de networking cu persoane care vorbesc doar limba română);

— să provină din familii de fermieri;

— să aibă vârsta de până la 35 ani;

— să fie absolvenţi de facultate;

— să intenționeze să preia afacerile din domeniul agricol ale familiei.

Participanții ideali din cele patru țări vecine menționate ar trebui să fie membri ai comunităților cu etnici români și să locuiască preponderent în mediul rural, aflat în imediata apropiere a frontierei cu România.

Pe contul de Facebook al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni sunt inserate materialele adăugătoare. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni subliniază că înscrierile sunt deschise până pe 15 august anul curent.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий