Proteste masive la Chișinău din cauza invalidării mandatului lui Andrei Năstase la primăria capitalei (VIDEO)

b4933c45a0666b600d8b996c60b0c2a7

Simpatizanţi ai Platformei Demnitate şi Adevăr (DA), Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM) din Republica Moldova au ieşit la un protest în faţa sediului Primăriei din Chişinău, protest desfăşurat sub lozinca: „Până aici! Ne-am saturat!’, informează Jurnal.md şi Timpul.md.

Manifestaţia a început la ora 17:30, la îndemnul liderului DA, Andrei Năstase, după ce în seara precedentă instanţa a anulat rezultatul alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, iar mandatul lui Andrei Năstase nu a fost validat. Primarul ales Andrei Năstase a venit în fata protestatarilor şi a declarat că decizia privind anularea alegerilor este ilegală.

„Cine este primarul a fost decis de electorat, de cei care au participat la alegeri. Rezultatele au fost recunoscute de toată lumea, cel mai important este că au fost recunoscute de observatorii independenţi. Pentru faptul că oamenii sunt aici ar trebui să răspundă guvernarea, cei care au comandat decizia arbitrară a unei judecătoare care şi-a bătut joc de voinţa populară”, a spus Andrei Năstase, îndemnându-i totodată pe oameni să protesteze paşnic.

La rândul său, lidera PAS, Maia Sandu, prezentă şi ea la protest, a declarat că decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor „înseamnă dictatură”.

„Am reuşit sa discutam cu ambasadele UE, SUA. Mâine vom avea întâlnire cu toţi ambasadorii europeni. Am comunicat această informaţie şi presei internaţionale, vom comunica cu cei de la Bruxelles”, a declarat Maia Sandu în faţa mulţimii adunate. ”Acum, sau mai târziu va fi prea târziu. E vorba de democraţia generaţiilor care vin”, a atenţionat preşedinta PAS.

Manifestanţii au scandat „Să vă fie frică, poporul se ridică!” şi „Jos mafia!”.

Reamintim că marţi seara, în jurul orelor 22:00, Judecătoria municipiului Chişinău a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, desfăşurate în două tururi, pe 20 mai şi 3 iunie, iar în consecinţă mandatul lui Andrei Năstase, câştigătorul scrutinului, nu a fost validat. Apărarea primarului ales Andrei Năstase a contestat decizia la Curtea de Apel.

Lasă un răspuns