Putin le-a scuipat în față Secretarului General al ONU şi Preşedintelui Turciei

23 07 2022 F 11

Ucraina solicită ONU și Turciei să asigure respectarea de către Rusia a obligațiilor sale în cadrul funcționării în siguranță a coridorului cerealelor, se subliniază în comentariile purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, scrie „Evropeiska pravda”.

„A fost nevoie de mai puțin de 24 de ore ca Federația Rusă, printr-un atac cu rachete asupra portului Odesa, să pună  la îndoială acordurile și promisiunile făcute de ea către ONU și Turcia în documentul semnat ieri la Istanbul”, se spune în comentariu. „Racheta rusă înseamnă că Vladimir Putin le-a scuipat în față Secretarului General al ONU, António Guterres, și Președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care au făcut eforturi mari pentru a ajunge la un acord și pentru care Ucraina este recunoscătoare”, a adăugat reprezentantul Ministerului ucrainean de Externe. Ucraina subliniază necesitatea implementării stricte a acordurilor privind reluarea în siguranță a exportului de produse agricole ucrainene pe Marea Neagră din trei porturi: Odesa, Ciornomorsk și de Sud. „Dacă acordurile la care s-a ajuns nu vor fi îndeplinite, Rusia va purta întreaga responsabilitate pentru aprofundarea crizei alimentare globale”, a spus Nikolenko.

În dimineaţa zilei de astăzi, Rusia a atacat Odesa cu rachete de croazieră de tipul „Kalibr”, transmite RBK-Ucraina, cu referire la Comandamentul operaţional „Sud”. În comunicat se precizează că ruşii au atacat cu rachete Portul maritim comercial. Două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, iar altele două au nimerit în infrastructura portului. Rachetele au fost lansate din acvatoriul Mării Negre.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий