Putin se declară pregătit pentru negocieri „de pace” cu Ucraina: ISW avertizează asupra unei capcane

23 11 Ф 2

Ucraina este dispusă să negocieze, dar numai dacă Rusia își retrage trupele de pe teritoriile recunoscute internațional.

Declarația dictatorului rus Vladimir Putin privind disponibilitatea sa pentru negocieri  „de pace” în război este falsă. În acest fel, liderul de la Kremlin vrea să forțeze Occidentul să împingă înainte de timp Ucraina în negocieri false, s-a afirmat în raportul recent al Institutului american pentru studiul războiului (ISW).

Analiștii americani avertizează că, prin astfel de declarații, Putin semnalează în mod fals dorința sa de a participa la așa-zisele discuții semnificative de „pace” în Ucraina.  „Putin și alți oficiali ruși au afirmat în mod regulat și în mod fals că Kremlinul este gata să negocieze pentru a pune capăt războiului, semnalând că Kremlinul își urmărește obiectivele sale maximaliste, inclusiv revendicările teritoriale și schimbarea regimului. Oficialii de la Kremlin au împins această narațiune, susținând că Ucraina nu este dispusă să negocieze cu Rusia, probabil pentru a-i forța pe oficialii occidentali să ofere prematur concesii favorabile Rusiei, mai degrabă decât să se angajeze în negocieri semnificative și de bună credință”, a explicat ISW. Analiștii au subliniat că oficialii ucraineni și-au exprimat în mod constant disponibilitatea de a negocia cu Rusia, dar numai după ce Putin își va retrage trupele de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv din Donbas și Crimeea.

„ISW nu a văzut niciun semn că Putin renunță la obiectivele sale maximaliste și continuă să evalueze că o încetare prematură a ostilităților în Ucraina crește semnificativ probabilitatea unei noi agresiuni rusești în condiții mult mai favorabile pentru Kremlin în viitorul apropiat”, se arată în raport.

Reamintim că, la 22 noiembrie, în timpul unui discurs la summit-ul virtual al G20, Putin a declarat că Rusia nu a renunțat niciodată la „negocierile de pace” cu Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий