Războiul declanșat de Rusia în Ucraina nu este un conflict regional, ci global

23 01 2023 F 2

Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei iese din cadrul unui conflict regional, deoarece are consecințe globale pentru prosperarea și dezvoltarea mondială, de asemenea, se poate extinde în alte regiuni. Asemenea discuții au avut loc la Forumul Economic Mondial de la Davos, cu participarea economiștilor de frunte din lume, transmite Ukrinform. „Războiul din Ucraina nu este un conflict regional… Este un conflict global. El influențează direct preșurile la mărfuri și energie. Este un conflict global deoarece sunt vizate valorile comune cheie. Principiile suveranității naționale niciodată nu trebuie subminate sau slăbite de orice conflict”, a menționat ministrul Economiei, Finanțelor, Industriei  și Suveranității Digitale al Franței, Bruno Le Mair. El a menționat că nu poate să se simte în condiții de pace atunci, când în Europa mor oameni, se află sub amenințarea bombardamentelor. Anume de aceea, în convingerea funcționarului francez acest război trebuie încheiat cât se poate de repede. Aceasta se cere făcut și pentru aceea că într-un anumit moment președintele Federației Ruse, Putin, poate să extindă războiul și în alte regiuni.

Directorul distribuitor al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, a opinat că ostilitățile din Ucraina au devenit un factor cheie al stării actuale a economiei mondiale. „Este un război global, deoarece el, pur și simplu, a șters toate realizările păcii, de care ne-am folosit timp de 30 de ani. Ele, pur și simplu, au dispărut. Care este rezultatul? Au crescut datoriile. Banii, care puteau fi direcționați la dezvoltare, în prezent sunt investiți în armată – e just. Este o soluție justă, deoarece trebuie să ne apărăm de agresiune. În rezultat: mai mulți oameni săraci, mai mulți înfometați. Este un război global, este un război împotriva bunăstării din întreaga lume”, a subliniat șeful FMI.

După cum s-a comunicat, la Forumul Economic Mondial de la Davos, care a avut loc recent, una din temele principale ale discuțiilor a fost influența agresiunii ruse împotriva Ucrainei asupra ritmurilor dezvoltării economiei mondiale și securității globale.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий