Regatul verde al Cireșarului

26 06 F 1

Meleag natal – meridian spiritual

Își încheie aflarea pe tronul timpului Cireșarul – prima lună de vară. Este luna triumfului luminii solare, căci astrul zilei se află în zenit. Este luna triumfului verdelui și primei coase de ierburi. Ea a început cu floarea salcâmului ca apoi să-i spună adio teiul sfânt cu florile lui înmiresmate.

Cireșarul din anul acesta și-a confirmat pe deplin denumirea dată de popor. Ne-a bucurat cu o roadă bogată de cireșe, demonstrând că în miez de primăvară florile acestor pomi au rezistat capriciilor lui Prier, și acum, în semn de triumf, ramurile sunt încărcate de fructe, rumenite de soarele darnic de vară.

26 06 F 2

În  sate miroase a fân și iarbă proaspăt cosită. În această perioadă de timp gospodarii țin mai mult în mâini coasa. Ei cosesc în curți, la margine de drumuri, străduindu-se să nu lase să crească iarba uitării. Această grijă gospodărească se observă și în Ropcea, sat de lângă Storojineț și din Valea Siretului. Iar gospodăriile lor, cu tufe de trandafiri pe la porți, arată atât de frumoase în acest Regat al verdelui…

26 06 F 3

(V.K.)

Foto Vera Todoriuc

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий