Regiunea Cernăuți: Elevii din clasa I încep școala fără manuale

IMG_2439

Elevii din clasa I vor începe școala fără manuale pentru toate materiile, a anunțat Oksana Paliiciuk, șefa Departamentului de Învățământ și Știință al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, în timpul unei conferințe a lucrătorilor din sfera învățământului în cadrul căreia sunt abordate concepțiile „noii școli ucrainene”.

Potrivit Oksanei Paliiciuk, în acest an,  manualele încă nu au ajuns în școlile din regiune.

„Este regretabil că la început de an școlar elevii nu vor avea manuale școlare. Totuși există diverse soluții pentru rezolvarea acestei probleme precum ar fi xeroxarea manualelor și cărțile electronice”, a precizat Paliiciuk.

În plus, conform programului școlar copii vor învață să citească mai târziu, iar învățătorii vor folosi în procesul educațional diverse jocuri didactice.

Paliiciuk a mai adăugat că primele manuale școlare vor ajunge în școli nu mai târziu de 15 septembrie, celelalte în lunile octombrie și noiembrie.

Reamintim că Pavlo Hobzei, ministrul adjunct al Învățământului și Științei din Ucraina, în cadrul vizitei sale de lucru efectuate în luna mai 2018 în școlile din raionul Herța, a anunțat că statul nu va mai edita manuale de limba română, invocând lipsa de fonduri. Toate manualele vor fi editate în limba ucraineană, iar „profesorii vor avea dreptul să predea în limba română, însă fără manuale sau să-și traducă singuri materialul”.

Добавить комментарий