Republica Moldova – 27 de ani de independență marcați prin concerte și proteste

kBDr-1vicZY

Republica Moldova sărbătorește luni, 27 august, 27 de ani de independență. Parade și concerte au loc pe tot parcursul zilei în centrul Chișinăului.

Pe de altă parte, sute de polițiști au intervenit luni dimineață la Chișinău, în centrul Capitalei Republica Moldova, pentru a-i evacua pentru manifestanții care de aproape trei luni protestează față de anularea alegerilor pentru primăria orașului.

Alegerile din 3 iunie au fost câștigate de Andrei Năstase, unul dintre liderii Opoziției, însă Justiția a invalidat alegerile. De atunci, mii de oameni cer în stradă acceptarea rezultatului alegerilor.

Potrivit siteului unimedia.info, ordinul de evacuare a fost dat de primarului interimar Rusan Codreanu care a cerut întreruperea manifestației pe perioada unei ceremonii dedicate zilei naționale.

Unul dintre aliații lui Andrei Năstase, Maia Sandu a povestit că în piață au intervenit sute de polițiști care au utilizat forța. Unimedia relatează că cel puțin o persoană a ajuns la spital, iar alta a postat pe facebook o fotografie cu mai multe răni care i-ar fi fost produse de forțele de ordine.

Liderii Opoziției au chemat lumea în stradă constant după ce alegerile pentru Primăria Chișinăului au fost anulate. Aceștia spun că Justiția este controlată de politicienii moldoveni de la putere care nu vor ca Republica Moldova să meargă într-o direcție europeană.

Добавить комментарий