Hackerii ruși l-au atacat pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu

Bartolomeu

Hackerii ruși încearcă de mai mulți ani să spargă e-mailurile căilor bisericilor ortodoxe din lume, scrie The New York Times, care citează o informația dată de Associated Press.

Printre obiectivele hackeri ruși au fost și asistenții Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, care este adesea numit primul între liderii ortodocși egali. El este cel care, de altfel, examinează în prezent cererea autorităților de a Kiev de acordare a autocefaliei Bisericii ucrainene, pentru a scape astfel de sub controlul Patriarhiei Moscovei, notează Pagina de Rusia.

Bartolomeu nu folosește poșta electronică, dar la ea apelează în mod activ asistenții lui, ale căror conturi au fost supuse unor tentative de spargere. Toți cei vizați de hackeri sunt într-un fel sau altul implicați în analizarea cererii ucrainene.

În aprilie, Sinodul Patriarhiei Ecumenice a acceptat sa examineze cererea președintelui Ucrainei Petro Poroșenko adresata lui Bartolomeu de a emite un Tomos care sa confere autocefalie pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană.

Добавить комментарий