Reședința Sfântului Nicolae a fost deschisă la Muzeul de Arhitectură Populară din Cernăuți

1 12 F 3

Copiii au posibilitate să stea de vorbă cu acest minunat moş și să primească cadouri de la el. În prima zi de funcționare, reședința a fost vizitată de 80 de copii, iar în total, peste o mie de copii s-au înscris deja pentru a se întâlni cu Sfântul Nicolae. Ivan Pilat, directorul Muzeului Regional de Arhitectură Populară, a precizat aceasta  într-un comentariu pentru Audiovizualul public regional.

La intrarea în reședință, copiii sunt întâmpinați de asistentul Sfântului Nicolae. Copiii îi spun ce știu despre Sfântul Nicolae și îi citesc o rugăciune. Apoi, ea ajută la distribuirea cadourilor.

„Când mă uit la acești copilași și primesc cadourile cu atâta bucurie, mă copleșesc emoțiile. Este o experiență atât de frumoasă”, afirmă asistenta Iryna.

În acest an în rolul Sfântului Nicolae se produc actorul Oleg Kolinkivski și Artistul Emerit al Ucrainei, Myroslav Makoviiciuk, care a jucat rolul tatălui protagonistului din filmul „Pamfir”, „Emoțiile sunt diferite, pentru că trecem printr-o perioadă încă dificilă. Cu toate acestea, este datoria noastră ca adulți să îl facem pe copil să creadă în basme și miracole, oferindu-i o bucurie cât de mică”,  spune Myroslav Makoviiciuk.

1 12 F 4

1 12 F 5

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.

Добавить комментарий