Revedere emoţionantă după 25 de ani

DSC02354

DSC02354Cei mai frumoşi ani sunt anii copilăriei care ramân gravaţi în inimă, cu cele mai minunate amintiri. Şcoala medie din pitoreasca localitate Sinăuţii de Jos, raionul Hliboca, a găzduit sâmbăta trecută întâlnirea cu elevii, care în anul 1982 păşeau pentru prima oară, cu mari emoţii, pragul şcolii. Acum s-au întâlnit după 25 de ani de la absolvire cu multe emoţii, bucurii şi regrete după frumoşii ani ai copilăriei. Au revenit în băncile şcolii pentru a-şi reaminti de anii de şcoală, de prima învăţătoare, prima dragoste, de năzbâtiile şi năzdrăvăniile săvârşite cândva…

Întâlnirea a fost iniţiată şi gândită de câţiva dintre colegii de promoţie din dorinţa de a se revedea împreună după un sfert de veac. La intrarea în şcoală foştii absolvenţi au fost întâmpinaţi de actualul director al ŞM din Sinăuţii de Jos, doamna Elena Panciuc. În cuvântul de deschidere a evenimentului, după urările de bine aţi revenit!, ea a menţionat încărcătura emoţională a acestei întâlniri. „Mă bucur că reveniţi cu drag la şcoala natală, că nu vă uitaţi rădăcinile şi că demonstraţi în timp că sunteţi vrednici de numele de absolvenţi ai Şcolii medii din Sinăuţi”, a menţionat doamna Elena Panciuc. Cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere în memoria fostei colege, Lilia Ciornei, care a plecat prematur la ceruri, şi a regretaţilor profesori Ion Damaschin, Vasile Popadiuc, Elena Staşescu. Deosebit de emoţionantă a fost şi evocarea primei învăţătoare, dna Silvia Puiu, care cu lacrimi în ochi şi-a amintit cu câtă răbdare i-a dirijat pe foştii absolvenţi să ţină pixul în mână, să pătrundă în fascinanta lume a cunoştinţelor, să zâmbească şi să fie uniţi. Orice mic succes al micuţilor timizi de la acea vreme o făcea fericită. Nu mai puţin impresionante şi răscolitoare au fost şi amintirile dirigintei acestei promoţii, dna Zina Popadiuc, care şi-a amintit de momentele frumoase, dar şi de năzbâtiile foştilor discipoli, amintiri care au stârnit lacrimi şi zâmbete nostalgice pe chipurile elevilor de odinioară ai şcolii din Sinăuţi.
Foştii absolvenţi au rostit cuvinte de recunoştinţă tuturor dascălilor, care prin strădania nobilă, prin îndemnurile şi sfaturile înţelepte cu care i-au călăuzit, au format şi modelat caractere. Pe lângă învăţătura cea de toate zilele i-au învăţat în primul rând să fie oameni adevăraţi. Toate acestea, sădite în conştiinţa şi în sufletele absolvenţilor de acum 25 de ani, ca daruri pentru o viaţă întreagă, sunt găsite şi acum ca sprijin în momente de răscruce, când destinul îşi arată şi cotiturile.
S-au spus multe cuvinte emoţionante şi evocatoare despre o generaţie care a învăţat că viaţa trebuie trăită frumos şi cu demnitate. Emoţionanta revedere după 25 de ani a continuat cu un concert susţinut de elevii şcolii locale. După mai bine de o oră de poveşti spuse pe îndelete şi amintiri frumoase foştii absolvenţi din promoţia anului 1990 s-au despărţit cu o urare: “Să ne revedem sănătoşi la anul!”.

Добавить комментарий