Rusia a înființat cel puțin 70 de tabere pentru  „reeducarea” cu forța a copiilor ucraineni deportați

6 10 F 1

Împuternicitul Radei Supreme pentru drepturile omului, Dmytro Lubineț, a declarat acest lucru în timpul maratonului televizat de știri național, citat de RBK-Ucraina. Potrivit lui, taberele de „reeducare” a copiilor ucraineni funcționează atât în Rusia însăși, cât și în teritoriile ocupate temporar. „Sunt înscriși toți, acesta este programul oficial de pregătire pe teritoriul Federației Ruse pentru copiii ucraineni. Subliniez acest lucru, că se încearcă înrolarea în diverse organizații militare anume a copiilor ucraineni, aceștia fiind supuși  la un asemenea tip de „pregătire”. Rușii fac acest lucru nu doar în mod conștient, ei vor să crească o nouă generație de militari ruși din rândul copiilor ucraineni, care în viitor, potrivit rușilor, probabil că vor lupta din nou împotriva Ucrainei sau împotriva altor state… În momentul de față, pe teritoriul Federației Ruse, în teritoriile ocupate temporar și în Crimeea funcționează cel puțin 70 de astfel de tabere”, a declarat Lubineț.

El a precizat că nu doar băieții, ci și fetele sunt impuse acestei „reeducării”. Ele sunt învățate să dezasambleze o pușcă de asalt Kalașnikov, cântă cântece patriotice rusești și sunt pregătite pentru o carieră militară.

„În mod conștient, rușii comit acte menite să transfere cu forța copiii de la un etnogrup la altul. Acesta este unul dintre semnele genocidului ca o crimă de război… Din păcate, mulți experți internaționali care examinează problema documentării crimelor de război nu reușesc încă să găsească dovezi ale comiterii exact a crimelor împotriva umanității care se încadrează în genocid”, a subliniat Dmytro Lubineț.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий