Rusia condamnată la ONU pentru dezinformare şi abuz de statutul de membru permanent al Consiliului de Securitate

12 07 2022 F 2

Aproximativ 50 de state membre ONU au difuzat o declarație în care condamnă încercările Rusiei de a justifica invazia militară în Ucraina prin relatări despre combaterea „neonazismului”, transmite RBK-Ucraina cu referire la Ukrinform.

„Condamnăm Rusia pentru că și-a abuzat încă o dată locul în Consiliul de Securitate al ONU pentru a răspândi dezinformarea. Respingem eforturile Rusiei de a denatura istoria în propriile sale scopuri politice și de a promova narațiuni false extrem de dăunătoare și dezinformare despre țările vecine, în special prin folosirea în acest scop a etichetelor de neofasciști și neonazişti, care nu au nicio bază”, se arată în comunicat.

Autorii declarației notează că vor continua să condamne nazismul, neonazismul, antisemitismul, rasismul anti-romi și alte forme de rasism, discriminare rasială, xenofobie și intoleranță. Printre semnatarii declarației se numără Ucraina, statele UE, Australia, Canada, Croația, Georgia, Japonia, Moldova, Muntenegru, Marea Britanie, SUA.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий