Rusia poate crea noi crize în Balcani și în Moldova

16 11 Ф 1

Rusia ar putea crea noi crize în Balcani și în Republica Moldova pentru a distrage atenția lumii de la războiul din Ucraina, a declarat Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, într-un interviu acordat jurnaliștilor africani. „Astăzi, toată lumea discută despre criza din Orientul Mijlociu. Dar, așa cum am spus deja cu sinceritate, aceasta nu este problema de ieri. Și nici problema de alaltăieri. Toată lumea știe despre acest conflict constant și despre acest război constant, dar nimeni nu vrea să-i pună capăt. Pentru că este convenabil să ridici și să folosești din nou acest mecanism la un moment dat. Aceasta este explozia din Orientul Mijlociu, iar Rusia se află în spatele ei, suntem siguri, împreună cu aliații lor, Iranul”, a declarat șeful statului ucrainean.

„Fiți atenți la Balcani. Credeți-mă, primim informații: Rusia are un plan pe termen lung. Orientul Mijlociu, Balcanii, cel puțin dacă țările lumii nu fac nimic acum, va avea loc o altă explozie”, a spus Zelenski. Potrivit lui, Rusia este interesată să deturneze din nou ajutorul. „Când vrei să ajuți o singură țară sau începi să împarți acest ajutor și această atenție între mai multe țări, apar multe provocări, multe provocări umanitare”, a subliniat Zelenski.

„Moldova. Acum încep să agite situația din Moldova. Pentru a arăta că ceva nu a fost în regulă în timpul alegerilor. Pentru a declara alegerile neconstituționale. Pentru a demola din nou actuala putere. O demolare a puterii proeuropene”, a spus el, citat de Interfax-Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий