Rușii vor să readucă vremurile vechi, în timp ce Chișinăul doreşte să facă parte din lumea democratică

6 05 F 1

Rusia vrea să recreeze URSS, este convinsă Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova. Ea mai crede că agresorul, în cazul cuceririi Ucrainei, ar introduce trupele sale pe teritoriul Moldovei, continuând expansiunea. Așadar, în cadrul unui interviu acordat pentru „Financial Times”, Sandu a remarcat că astăzi țara ei este în siguranță numai datorită ţării noastre.

„Ei (rușii – n.red.) vor să readucă vremurile vechi. Și noi nu vrem asta. Moldova a făcut parte din zona tampon timp de 30 de ani, iar pentru noi aceasta a însemnat sărăcie, corupție, proasta guvernare, emigrare. Noi vreau să facem parte din lumea democratică”,  a subliniat Președintele Republicii Moldova.

Ea a menționat că în primele luni ale invaziei la scară largă a Ucrainei de către Federația Rusă, Moldova și-a concentrat eforturile pe primirea refugiaților.

Jurnaliştii au mai întrebat-o pe Maia Sandu dacă plănuieşte să părăsească Moldova în cazul unui atac al Federaţiei Ruse. Dar ea a răspuns că nu. „Aș fi rămas  (în Moldova – n.red.), dar am contat pe faptul că ar trebui să ajutăm cât mai mulți dintre oamenii noștri să se mute într-un loc sigur, care este România”, a mai spus Președintele.

Reamintim, la sfârșitul lunii aprilie, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a anunțat că Republica Moldova este inclusă pe lista țărilor participante la crearea unui tribunal pentru Rusia. Există deja 35 de astfel de state.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий