Noua Suliţă – oraş care a avut, timp de un secol, două vămi şi două gări

6 05 Ф 5

La 6 mai, de Sfântul Gheorghe pe stil vechi, la Noua Suliţă a fost marcată şi Ziua oraşului. S-au împlinit 567 de ani de la prima atestare documentară a acestei localităţi din Valea Prutului, care în istoria sa, ceva mai mult de un veac s-a aflat la hotarul a trei state: Imperiul Austriac, Imperiul Rus şi Regatul România. Aici erau două vămi şi două gări.

6 05 Ф 1

Cunoscută în întreaga lume prin personalităţi notorii, Noua Suliţă în ultimii trei ani îşi sărbătoreşte „ziua de naştere” foarte modest: din cauza pandemiei şi războiului.

Anul acesta, de Ziua oraşului, Noua Suliţă a primit oaspeţi din regiunea Dnipropetrovsk – o delegaţie din partea Comunităţii Teritoriale Slobojanske, care este parteneră cu CT Noua Suliţă. Ea a fost condusă de primarul Ivan Kaminski. În timpul întâlnirii cu colectivul Consiliului Orăşenesc Noua Suliţă, oaspeţii i-au înmânat primarului Maria Nicorici cadouri simbolice din partea comunităţii lor. Ei au avut posibilitate să asiste la mai multe acţiuni din programul festivităţilor, majoritatea lor purtând un caracter sportiv. Au vizitat turneul internaţional la judo, care în această zi s-a desfăşurat la Noua Suliţă, clubul de şah, unde au fost primiţi de campionul mondial la şah artistic, Mihail Marandiuc, stadionul orăşenesc, unde a avut loc un meci de fotbal cu participarea tinerilor fotbalişti din Noua Suliţă şi Slobojanske.

6 05 Ф 2

Această vizită va servi drept imbold pentru o colaborare fructuoasă între Comunităţile Teritoriale Noua Suliţă şi Slobojanske.

6 05 Ф 6

6 05 Ф 4

Imagini de pe contul de Facebook al CT Noua Suliţă.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий