Saakașvili a fost condamnat la șase ani de închisoare în Georgia

8e435ab-mixo1-752x440

Mihail Saakașvili a fost condamnat în Georgia la şase ani de închisoare cu executare. Politicianul a fost găsit vinovat că a pus la cale ca fostul deputat Valerii Ghelaşvilli să fie bătut. Sentinţa a fost pronunţată în lipsă, el fiind în Olanda.

Atacul asupra parlamentarului a fost comis în 2005. Atunci, mai mulţi ofiţeri ai ministerului georgian al Afacerilor Interne au oprit mașina lui Ghelaşvilli și l-au luat la pumni. Fostul deputat a ajuns în stare gravă la spital.

În ianuarie, Saakaşvili a fost condamnat de un tribunal din Tbilisi la trei ani de închisoare pentru abuz de putere, după ce, în perioada mandatului său, i-a graţiat pe patru poliţişti. Oamenii legii fuseseră condamnaţi la ani grei de închisoare pentru uciderea unui bancher georgian.

Când a început procesul său, Saakaşvili a plecat din Georgia şi s-a stabilit în Ucraina, unde a primit cetăţenia şi a devenit guvernator al regiunii Odesa. Între timp, a fondat partidul „Mișcarea Forțelor Noi”, însă i s-a retras cetățenia ucrainean.

Добавить комментарий