Summitul dintre Donald Trump şi Vladimir Putin va avea loc la Helsinki

Donald Trump Vladimir Putin APEC kokous Vietnam 17.53890471

Casa Albă și Kremlinul au anunțat simultan detaliile primei întâlniri dintre Președintele SUA Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin. Deși aceștia s-au mai întâlnit față în față  de două ori pe parcursul anului 2017, întâlnirea din 16 iulie de la Helsinki va fi prima în care aceștia vor fi singuri.

Conform unei declarații de presă a Casei Albe, cei doi șefi de stat vor discuta „despre relațiile dintre SUA și Rusia dar și despre mai multe probleme de siguranță națională”.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, speră că în urma summitului, relaţiile dintre Washington şi Moscova se vor îmbunătăţi.

„Cred că trebuie să purtăm discuţii cu Rusia, fiindcă această ţară se află în vecinătatea noastră. Trebuie să purtăm negocieri pentru a obţine relaţii mai multe. Chiar dacă nu avem acum o colaborare strânsă, trebuie să încercăm să îmbunătăţim relaţiile”, a spus Jens Stoltenberg, Secretarul Alianţei Nord-Atlantice.

Mai puţin optimistă în privinţa rezultatelor întâlnirii dintre Putin şi Trump este purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Recomand tuturor să privească aceste întâlniri pragmatic. Sunt multe teme care vor fi discutate la această întâlnire. În primul rând, se va vorbi despre relaţiile bilaterale şi despre problemele existente. Se va discuta şi despre problemele internaţionale, printre care Siria, dar şi Orientul Mijlociu şi nordul Africii”, a menţionat Maria Zaharova, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Добавить комментарий