Se întreprind măsuri pentru mărirea capacităţilor punctelor de trecere şi control din regiunea Cernăuţi

1 12 2022 F 9

Potrivit situaţiei din 30 noiembrie, la Punctul de trecere şi control „Porubne-Siret”, la coadă pentru plecare din Ucraina erau 1.470 de autocamioane, iar pentru intrare 370. Pe parcursul zilei au fost înmatriculate la plecare 375 de vehicule. Deschiderea Punctului de trecere „Crasnoilsc – Vicovu de Sus” a ușurat oarecum punctul „Porubne”.

Soluţionarea  problemei privind cozile  la punctele de trecere şi control din Bucovina a fost discutată în cadrul întrevederii șefului Administraţiei Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, cu reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Ivan Lukaciuk. La întâlnire a participat preşedintele Consiliului Regional, Oleksii Boiko. În special, s-a discutat despre activitatea Punctului de trecere şi  control „Porubne-Siret”. De asemenea, au fost examinate situaţia la Punctul de trecere şi control „Crasnoils – Vicovu de Sus” și implementarea proiectelor de infrastructură, transmite Administraţia Militară Regională Cernăuți.

– Împreună cu guvernul, reprezentanții vămii și cu specialiștii respectivi, am reușit să punem în funcţiune Punctul de trecere şi control Crasnoilsc. În prezent exporturile s-au triplat şi din această cauză s-au format cozi la Punctul de trecere şi control „Porubne-Siret”. În vederea rezolvării problemei date, întreprindem măsuri pentru a mări capacitatea lui de trecere. De asemenea, până la sfârșitul anului 2022, intenționăm să deschidem Punctul de trecere şi  control „Diakivţi”, lucrăm la crearea zonelor de servicii și terminale de transbordare, a accentuat Ruslan Zaparaniuk.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий