Secretele frumuseţii

18 Un ten frumos

Tratamente cu lămâie pentru un ten superb

Un ten frumos  este esențial pentru a avea o stimă faţă de sine. Un prim pas pentru a avea tenul mult visat este să folosim tratamente cu lămâie pentru o piele superbă.

Pielea oferă indicii despre starea organismului pe plan intern. Din păcate, uneori acest lucru poate fi un dezavantaj. Stresul, somnul insuficient și oboseala pot scoate în evidență anumite aspecte pe care nu vrem să le împărtășim cu nimeni. Drept consecință, starea noastră de spirit are de suferit.

Din acest motiv, este indicat să luăm măsuri pentru a ne îngriji pielea. Privindu-ne în oglindă, trebuie  să vedem o persoană sănătoasă. Acest lucru ne dă energia pozitivă de care avem nevoie la începutul zilei, mai ales acum, când trecem printr-o perioadă atât de dificilă.

Trebuie să optăm pentru produse naturale. Pe lângă faptul că sunt perfect compatibile cu pielea noastră, asemenea ingrediente nu provoacă efecte secundare.

Lămâia, la fel ca celelalte fructe citrice, este bogată în vitamina C. Așadar, aceasta reprezintă un antioxidant excelent. Lămâile pot încetini apariția ridurilor și a petelor de vârstă. Totodată, acest fruct stimulează producția de melanină, facilitând regenerarea pielii. Un alt avantaj oferit de vitamina C este faptul că acționează asemenea unui agent de vindecare. Pielea multor femei prezintă mici leziuni din cauza epilării, acneei sau punctelor negre. Zeama de lămâie ajută să eliminăm asemenea semne sau cel puțin să le reducem aspectul.

Lămâia este un exfoliant natural. O putem folosi pentru a elimina impuritățile și uleiurile care se lipesc de piele.

Exfoliant pe bază de lămâie și zahăr

Orice exfoliant are nevoie de un component solid pentru a putea deschide porii. Cel pe care îl vom prezenta se prepară cu zahăr alb. Nu se folosește sare. Acest ingredient absoarbe apa din piele, deshidratând-o excesiv. Probabil pare ciudat faptul că este recomandat zahărul. Pielea nu poate filtra glucoza, drept pentru care aceasta nu va pătrunde în corp.

Ingrediente: 3 linguri (13 g) de zahăr alb, 3 linguri (45 g) ulei de măsline, 1/2 pahar (125 ml) de apă, zeama de la jumătate de lămâie.

Preparare.  Se amestecă zeama de lămâie cu apa. Se adaugă zahărul şi uleiul puțin câte puțin și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.

Mod de aplicare. Acest tratament acționează asemenea oricărui alt exfoliant. Mai întâi, se curăță bine regiunea vizată. Apoi, se aplică exfoliantul cu mișcări circulare de masaj.

Loțiune tonică cu lămâie

Ingrediente: zeama de la jumătate de lămâie, 1/2 pahar (125 ml) de apă, un tampon de vată.

Preparare.  Se amestecă apa cu zeama de lămâie, pentru a împiedica cel de-al doilea ingredient să afecteze negativ pielea. Astfel, se vor elimina elementele nedorite, profitând la maxim de proprietățile incredibile ale lămâii. Însă, dacă se observă orice urmă de roșeață, în acest caz se adaugă mai multă apă.

Mod de aplicare. Se umezește un tampon de vată cu loțiunea tonică preparată și se aplică pe porțiunea pielii ce trebuie tratată. Se lasă 20 de minute, apoi se clătește. În timp ce loțiunea acționează, lămâia va curăța, va deschide la culoare și va tonifia pielea. Se îndepărtează loțiunea cu multă apă caldă. La final, pentru ca tratamentul să fie cu adevărat eficient, se aplică o cremă hidratantă.

Ca să se mențină pielea frumoasă și sănătoasă, trebuie de îndeplinit următoarele etape: exfoliere, tonifiere și hidratare. În ceea ce privește ultima dintre aceste etape, sunt la dispoziție numeroase opțiuni naturale, cremele cu vitamina E.

(T.L.) 

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий