Secretul uleiului de argan și beneficiile lui pentru piele, păr și unghii

000 Argan

De foarte multă vreme, femeile din Maroc îşi aplică pe piele şi păr un ulei extras din fructele copacului numit „argan”. Apărut şi la noi nu de foarte mult timp, acest ulei posedă calităţi extraordinare atât pentru sănătatea organismului, cât şi pentru frumuseţe. Deţine proprietăţi estetice excepţionale: antirid, masaj, tratamentul unghiilor şi al părului.   Uleiul de argan sau „lichidul de aur”, cum mai este numit de specialişti, este unul dintre cele mai bune elixire ale frumuseţii. Folosit în cantităţi mici şi regulat, uleiul de argan poate aduce un şir de beneficii atât frumuseţii, cât şi sănătăţii în genere.

Secretul uleiului de argan.  Vestitul ulei de argan este extras din seminţele fructelor de argan. Arganul este un copac care nu creşte decât în regiunea de sud-vest a Marocului. Elixirul cu preţioase virtuţi oferă relaxare şi frumuseţe celora care ştiu să-l folosească. Acesta este o resursă rară şi valoroasă pentru tratarea multiplelor probleme de natură cosmetică şi medicală. Uleiul conţine un procent ridicat de acizi graşi esenţiali şi fenoli, fiind mult mai rezistent la oxidare decât uleiul de măsline. De asemenea, conţine  un complex de vitamine (A, F, E ) şi steroli vegetali care îl fac să fie un aliat preţios împotriva pielii uscate şi deshidratate. Uleiul de argan este dificil de extras şi este destul de scump. Datorită costurilor ridicate, se regăseşte doar în cantităţi modeste în componenţa diverselor produse cosmetice.

Beneficiile lichidului de aur:  estompează ridurile; previne îmbătrânirea pielii; stimulează regenerarea celulelor pielii; reduce cicatricile; oferă elasticitate pielii; previne vergeturile; are proprietăţi tonice; este o sursă directă de substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea firelor de păr; întăreşte unghiile casante.

Pentru ten. Uleiul de argan este un produs minune datorită combinaţiei rare dintre o mare concentraţie de vitamina E, precursori ai vitaminei A şi acizi graşi nesaturaţi. Acest ulei este recomandat îndeosebi pentru pregătirea tenului înainte de venirea iernii, când pielea este supusă temperaturilor scăzute. Este folosit şi pentru îngrijirea tuturor tipurilor de ten pe timp de noapte, deoarece uleiul de argan regenerează pielea în timpul somnului şi luptă împotriva îmbătrânirii cutanate. Se masează bine pe ten, în zonele unde se formează riduri, până la absorbţie, se pot turna câteva picături şi în crema de noapte. Ideal în masarea pielii, uleiul de argan înmoaie ţesuturile epidermei şi le hidratează. Astfel, tenul îşi recapătă elasticitatea, fineţea şi strălucirea.

Pentru păr.  Nu este un remediu mai bun decât uleiul de argan pentru revigorarea părului fragil. Uleiul de argan hrăneşte şi revitalizează pielea, oferă strălucire părului, făcându-l moale şi mătăsos, întăreşte firul şi este folosit ca remediu împotriva mătreţei sau căderii părului. Aplicat pe păr, îi redă naturaleţe, devenind mai uşor de coafat… Se aplică o cantitate mică pe toată lungimea părului  cu 20 de minute înainte de spălare.

Pentru unghii. Pentru a întări unghiile, în special dacă ai unghii casante, remediul cel mai bun este uleiul de argan. Amestecat cu suc de lămâie, uleiul de argan ajută la fortificarea acestora şi la protejarea lor pentru o perioadă mai lungă de timp. Pentru mâinile uscate, unghii moi sau casante, se înmoaie mâinile pentru 15 minute, o dată sau de mai multe ori pe săptămână, într-un amestec format din ulei de argan şi suc de lămâie în părţi egale.  (Frumuseţe. „Odoraş”)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий